Nieuw bij Markel; beroepsaansprakelijkheid voor ICT ondernemingen zonder foutdefinitie

Verzekeraar Markel introduceert een nieuwe beroepsaansprakelijkheids-verzekering voor in Nederland gevestigde ICT-bedrijven en -professionals.

Het zat al even in de pen maar vandaag lanceerde verzekeraar Markel een nieuwe beroepsaansprakelijkheids-verzekering voor in Nederland gevestigde ICT-bedrijven en -professionals met bijbehorende polisvoorwaarden (BA ICT MISE 2024).

Wat maakt deze nieuwe beroepsaansprakelijkheidsverzekering bijzonder?

Informatie- en communicatietechnologie (ICT), waaronder begrepen informatie technologie (IT), is een erg diverse doelgroep. Deze doelgroep is zeker niet nieuw voorverzekeraar Markel. Een groot aantal ICT-beroepen verzekert Markel op dit moment al tegen beroepsaansprakelijkheid op grond van ‘algemene’ of ‘technische’ beroepsaansprakelijkheidsvoorwaarden. Omdat deze voorwaarden zijn gebaseerd op het traditionele ‘beroepsfoutenbegrip’ zijn deze niet altijd 100% passend voor alle ICT-bedrijven en -professionals.

De dekkingssystematiek van het nieuwe Markel ICT-product werkt niet op basis van een ‘beroepsfout’, maar op basis van een ‘handelen of nalaten’. Hierdoor kan Markel (ook) ICT-bedrijven en professionals verzekeren die niet kunnen worden verzekerd op basis van het traditionele ‘beroepsfoutenbegrip’, zoals hostingbedrijven en exploitanten van IT-platforms. Voor dit soort ICT ondernemingen is de handelen of nalaten dekking uitermate geschikt.

Vraag hier uw vrijblijvend maatwerkvoorstel ICT bedrijven aan of bel onze BAV adviseurs voor nadere informatie op 0342-401945

Toevoeging:

Onder de "oude" voorwaarden (ALG MISE 2020 of TB MISE 2020) is reeds een ruime definitie van beroepsfout opgenomen in de voorwaarden van Markel;

Nalatigheid, vergissing, verzuim, onjuiste advisering, verkeerd handelen of onachtzaamheid bij werkzaamheden die de verzekerde heeft verricht of door een derde heeft doen verrichten. Hiermee wordt gelijkgesteld een beroepsfout die vanwege een aan een verzekerde toebehorende hoedanigheid, krachtens de wet of de in het verkeer geldende opvattingen voor zijn/haar rekening komt. Opeenvolgende beroepsfouten met dezelfde oorzaak worden als één beroepsfout gezien en worden geacht te zijn gemaakt op het moment van de eerste beroepsfout uit de reeks.

Meer nieuws over beroepsaansprakelijk­heids­verzekering­en

16-10-2024

Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Als u als professional advies geeft of diensten verleent, kunt u fouten maken. Deze fouten kunnen leiden tot financiële schade bij uw klanten, waarvoor u aansprakelijk gesteld kunt worden. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering beschermt u tegen dit soort risico’s. Maar is deze verzekering verplicht? In deze blog bespreken we het belang en de verplichting van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Lees verder